игри в дома

Начало | игри в дома | 6 весели занимания за тъжни дъждовни дни

6 весели занимания за тъжни дъждовни дни

Аз детето | 2023-03-27

6 весели занимания за тъжни дъждовни дни

Отново дойде това време от годината! Времето в което може и да излезеш навън да поиграеш, а може и да се наложи да си останеш вкъщи повече отколкото си предполагал. Представете си само най-накрая сте си написали всички домашни или пък са ви взели от детската градина и точно сте готови да излезете навън, когато установявате, че вали като из ведро. Какво ще правите сега? Не ви остава нищо друго освен да се приберете у дома... и да гледате „Невероятния свят на Гъмбол“ или „Късмет, Чарли“ за 325-ти път или пък да гледате тъжно през прозореца как навън вали... Не, защо ще правите това, чакайте малко. Това, че сте у дома изобщо не значи че забавлението трябва да спира! У дома също могат да се правят куп интересни неща и ако вие не се сещате за такива, то ние сме тук, за да ви ги предложим. Вижте нашите топ 6 невероятно забавни предложения.

Търсене на съкровища

Вземете си малки шоколадчета или пък просто любими играчки, които отдавна сте забравили и помолете мама и татко да ги скрият някъде у дома. Сега остава вие да ги намерите. И повярвайте – на практика звучи много по-забавно, отколкото на думи. Ако пък поканите приятели у дома можете да играете и на „Топло и студено“. Знаете правилата, някой скрива нещо, а след това останалите го търсят, като ако са близо до нещото се вика „топло“, а ако са далече „студено“ и който го намери първи печели. Става чудесна игра!

Сгответе си нещо

Знаем, че често предлагаме това, но да си приготвиш нещо вкусно или пък нещо за цялото семейство винаги е забавно. Особено когато не си родител и не ти се налага да готвиш почти всеки ден. Палачинки, бисквитки, дори и бисквитена торта. Опитайте и ще ви хареса! Повече вдъхновение какво точно да приготвите почерпете от нашите рецепти.

Направете си къмпинг

Кой е казал, че палатка може да се опъне само навън! Е, вярно не е точно истинска палатка, а нещо много по-забавно. Попитайте и родителите си и те ще ви кажат как като малки са обичали да си правят палатка от одеяла и столове у дома. Ако пък навън е тъмно – възползвайте се, вземете си и фенерчета и си направете театър на сенките, четете книги или пък просто си разказвайте истории. Няма да усетите кога е минало това време.

Чаено парти

Чаеното парти не е само за момичета, които си редят куклите около масата. Ако се направи както трябва е подходящо за всички. Може да бъде с истински или въображаеми приятели, с японски мотиви, като си намотаете чаршафи и седите на земята или пък каквото си решите. Разбира се нека чаят е истински – през есента става някак си по-вкусен. Ако пък включите и родителите си – това ще е добър начин да ви покажат някои основни обноски за маса. Весела игра и полезен урок в едно – какво по-хубаво от това.

Боулинг

Боулингът у дома може да бъде също толкова интересен, колкото и истинският, но без прашна зала или тежки топки. Използвайте шишета, кутии, ролки тоалетна хартия или пък по-леки плюшени играчки за кегли, а топка направете от чифт чорапи или пък просто извадете надуваемата. Е, какво още чакате? Забавлявайте се!

Играйте с пластилин

Това може и да е доста остаряло, но пък винаги е забавно. Помолете да ви купят кутия с пластилин и ще видите колко забавно всъщност е това. Можете да си намерите инструкции как да правите точни и красиви фигурки или пък да се оставите въображението да ви измисли. С тях можете да играете, да правите забавни снимки, дори и да се научите как се прави анимация.

С дъжд или не, винаги има място за весели игри!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град