Инициативи

Начало | Инициативи | Ако сте от Стара Загора, засадете коледното си дръвче на специалната алея

Ако сте от Стара Загора, засадете коледното си дръвче на специалната алея

Аз детето | 2021-01-06

Ако сте от Стара Загора, засадете коледното си дръвче на специалната алея

След светлите празнични дни, живите дръвчета, които са украсявали домовете на гражданите, ще имат и тази година отредено специално място за засаждане. Това каза Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Общината. Парцелът, който е избран, се намира в парк „Загорка“, към алеята водеща до скоростното езеро.

„На парцела има предварително направени дупки, които улесняват всички желаещи да допринесат за изграждането на още по-зелена Стара Загора“, обясни Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени именно сега, непосредствено след като са изпълнили своята роля и са красили домовете на хората. След това те трябва да бъдат обилно полети с вода.

Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на общината. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това. Инициативата на кмета Живко Тодоров се провежда за трета поредна година. След миналогодишните празници десетки станали ненужни коледни елхи и борчета бяха засадени в част от парк „Артилерийски“ и растат и красят парка вече една година.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град