конкурси

Начало | конкурси | „България е моята родина“ – конкурс посветен на Деня на народните будители

„България е моята родина“ – конкурс посветен на Деня на народните будители

Аз детето | 2017-10-23

„България е моята родина“ – конкурс посветен на Деня на народните будители

Срокът за участие приключи. Благодарим на всички, които се включиха. Стихчетата ви направо ни омаьосаха и не само, че не можехме да спрем да ги препрочитаме, но и със сигурност ще ги запазим, защото това е истинския талант. Вие всички го имате. Толкова много искахме да наградим всички, че да си признаем не ни се обявяваха победители, но като на конкурс трябва да има такива.

Така че ваучери за „Хеликон“ печелят Светлана Асенова и Александър Христев! До няколко дни ще се свържем с тях, за да им кажем как могат да получат наградата си. А всички вас очакваме и в новите конкурси, които ви подготвяме и в момента. 

* * *

Първи ноември е един наистина важен ден! Надяваме се, че всеки от вас знае защо! Първи ноември е Денят на народните будители – един национален празник в който почитаме най-здравите корени на българската духовност. Той е празник на стотиците национални герои, които са ни помогнали да минем през всички добри или лоши периоди в историята на България. Първи ноември е денят, в който цяла България се покланя пред великите дела и думи на своите будители, които чрез словото превръщат спомена за славното минало на родината ни в идеал и съдба на един цял народ! Денят на будителите е и особено важен за всички ученици и учители, които отдават почит на светлите личности, чиито дела съхраняват българската книжнина и култура.

Сами се досещате, че няма как и ние да не почетем делото на всички тези велики хора благодарение на които езикът ни, както и самата ни родина се е съхранила през вековете. А няма по-добър начин да направим от това от един чудесен конкурс, в който се надяваме да се включите с желание. Конкурсът е и по идея на много от самите вас, нашите приятели, които ни предложиха да организираме нещо и за този така важен и обичан празник. За да участвате в конкурса трябва да направите нещо, в което не се съмняваме, че сте истински добри. Напишете ни стихче или разказ на тема „България е моята родина“. Това е всичко! Сигурни сме, че още като сте прочели темата и вече имате толкова идеи, които можете да напишете и да ни изпратите. Всеки участник може да участва с един или два текста.

Очакваме прекрасните ви творби до 13-ти ноември на имейл info@az-deteto.com, като не забравяйте към тях да добавите и вашите име, фамилия и възраст. Естествено като за конкурс имаме и чудесни награди. Двама от вас ще получат ваучери за книжарници „Хеликон“ на стойност 30 лева. Тези от вас, при които няма такива книжарници също не бива да се отказват да участват. Ако във вашето населено място няма книжарници от веригата ще ви изпратим книга или книги по ваш избор на същата стойност.

Очакваме ви!



Коментари
10 коментара

Rositsa , ,

Публикувано на 23.10.2017

Децата, които участват ще получат ли грамоти за участие?

От редакцията: Здравейте, все още не можем да обещаем със сигурност, но сме планирали да получат грамоти.

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 26.10.2017

ДО РЕДАКЦИЯТА:Ще има ли и друг конкурс?

От редакцията: Ще има в средата на ноември.

Ели Арсова, 9 г.,

Публикувано на 28.10.2017

А ще има ли нов конкурс. За какво ще бъде. Кога ще го публикувате. Какви ще са наградите. И с какво ще се участва.

От редакцията: Здравей, ще има, но към средата на ноември и затова все още не можем за кажем други подробности, докато не ги уточним.

Виктория Тодорова, 11 г.,

Публикувано на 01.11.2017

Здравейте.Получихте ли разказа ми?

От редакцията: Здравей, да получен е. Благодарим за участието.

Гергана Герджикова, ,

Публикувано на 02.11.2017

Здравейте,спечелих две томболи септември месец и Ви писах и Вие казахте че ще получа наградите си преди около месец.Бихте ли ми казали кога ще мога да си ги получа?

От редакцията: Здравей, наградите ти вече са изпратени по куриер, така че би трябвало дори да си ги получила. По-късно, понеже в момента кода не е при нас, ще проверим и ще ти дадем и кода на пратката, за да провериш ако и ти искаш откъде можеш да ги вземеш.

Ели Арсова, 9 г.,

Публикувано на 03.11.2017

За какво ще е следващият конкурс?

От редакцията: Здравей, в края на следващата седмица, около 10-ти ще имаме игра за „Реактивните момичета“.

Ипек Изетинова, 11 г.,

Публикувано на 03.11.2017

Здравейте,ще пратя разказа си тук.Аз проверих но в нашия град няма такава книжарница и там пише може да получим книга по наш избор на същата стойност и например аз съм спечелила има едни книги за модата които да правиш рокли и да оцветяват и т.н.аз искам от тях ще мога ли да я получа

От редакцията: Здравей! Да ще можеш, изпращаме книга или книги на стойност 30 лева, щом при теб няма такава книжарница. Така е честно и може всеки да участва. :-)

Силвия Андонова, 10 г.,

Публикувано на 06.11.2017

Здравейте!Бях спечелила една чанта за рамо.Какво става?Защо не идва?

От редакцията: Здравей, не сме те забравили, просто ни пратиха грешна чанта, не от филма, който трябва и затова сега ще ти изпратим другата, вече получихме правилната. Извиняваме се за забавянето.

Михаела Димитрова, 14 г.,

Публикувано на 13.11.2017

Пише,че конкурса е до 13ти (днес),а сте обявили краят му.Дали ще участвам в него след като днес изпратих стихотворението си?

От редакцията: Да разбира се. Всички изпратени творби и днес са включени в конкурса. :-)

Никол Данева, 12 г.,

Публикувано на 13.11.2017

Здравейте, надявам се срокът да не е изтекъл понеже днес още сме 13ноември. Извинявам се, че ще ви изпратя стихотворението си от тук, но имам проблем с пощата. Пише, че вашият e-mail не съществува. Може аз да съм объркала нещо, въпреки, че доста се мъчих. Ето стихотворението ми: Родина История славна, ала съдба коварна имаш ти родино мила дето от всичко в земите си, си свила: На Стара планина дължината, на Пирин красотата. На Добруджа житата златни, казанлъшките рози ароматни. България - на Аспарух земята дето цяла ни лежи в краката. Вминалато на Византия бедата, днес страна на свободата. Надявам, се стихотворението да ви хареса и отново се извинявам.

От редакцията: Няма за какво, приемаме и така, благодарим ти и успех.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град