сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да върнем класиката: пребройте дните до Коледа с вкусен календар от чорапчета

Да върнем класиката: пребройте дните до Коледа с вкусен календар от чорапчета

Аз детето | 2019-12-02

Да върнем класиката: пребройте дните до Коледа с вкусен календар от чорапчета

Забелязали ли сте, че очакването на нещо хубаво като коледните празници, понякога е по-вълнуващо и хубаво от самите празници. Често това е така, защото ти дава повече сили да преминаваш през ежедневните си задължения и защото знаеш, че най-хубавото ти предстои. Да броиш дните до Коледа пък е по-вълнуващо от всяко очакване, защото кога иначе можеш да си направиш хубав календар. Разбира се можете да си купите и от онези готови картонени с малки шоколадчета вътре, но можете и да си купите само малките шоколадчета и сушени плодове и да си направите голям и красив коледен календар от чорапи. Как ли? Сега ще ви кажем!

Ще ви трябват 24 (или пък по-малко) в зависимост от това колко дни остават, защото това, че сме 2-ри или 5-ти декември изобщо не означава, че не можете да си направите коледен календар. Чорапите може да са с коледни мотиви купени специално или пък просто да намерите тези, които вече не носите или са изгубили другарчето си. Ще ви трябват също голяма червена панделка, както и кръгчета с числата от 1 до 24. Просто изрежете от бял лист хартия малки кръгчета и ги надпишете с маркер или дори химикалка. Лепило също няма да е излишно, както и щипки за дрехи!

Първо номерирайте чорапите с кръгчетата, като ги залепите с лепило. След това завържете червената панделка като простор на подходящо място в стаята си, сигурни сме, че все някъде има такова. Накрая просто напълнете чорапчетата с малки шоколадчета, бонбончета, сушени плодове или каквото друго обичате. После ги закачете на панделката с щипки за пране, все едно са прострени, но с отвора нагоре. Готови сте!

Сега всеки ден ще имате малко вкусно лакомство, което ще ви напомня, че до вълнуващите празници остава още малко и ще ви държи в добро настроение през целия ден!

Още чудесни идеи за празниците можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град