любопитно

Начало | любопитно | Децата питат, а Лего обещават...

Децата питат, а Лего обещават...

Аз детето | 2020-09-19

Децата питат, а Лего обещават...

„Получаваме много писма от деца, които питат защо все още използваме пластмаса за еднократна употреба в кутиите си, което ни вдъхнови да поставим начало на голяма промяна“ това коментира на поредното събрание на изпълнителните директори Тим Брукс, вицепрезидентът, ангажиран с отговорността към околната среда на LEGO. Брукс твърди, че на ден получавали десетки имейли и съобщения от деца, които се интересуват от околната среда и питат защо най-голямата компания за детски играчки все още не е „еко“.

Затова производителят на играчки LEGO планира да се откаже от използването на пластмаса за еднократна употреба при пакетирането на продуктите си, заменяйки я с рециклируема хартия. Датската компания ще представи новите си опаковки през 2021 г., като част от инвестицията си от общо 400 млн. долара за устойчиви инициативи в следващите 3 години, предаде CNN.

Групата, която се радва на добри финансови резултати по време на пандемията, използва 5 хил. метрични тона пластмаса годишно, за да опакова продуктите си. Много по-голям проблем са конструкторите, за които се заделят 90 хил. метрични тона. От години се работи по създаването на алтернативи на петролна основа, но без особен напредък. Компанията цели да постигне устойчивост на всичките си опаковки до края на 2025 година.

Прочетете и още интересни неща за най-популярната играчка в света:
Десет интересни неща, които не знаете за любимата играчка за всички времена
Лего – играчката-откритие на всички времена
Рисуване с Лего: убедени сме, че това ще стане истински хит



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град