любопитно

Начало | любопитно | Когато музиката завладее света на киното – чуйте и се насладете на най-популярните саундтракове за последните години

Когато музиката завладее света на киното – чуйте и се насладете на най-популярните саундтракове за последните години

Аз детето | 2019-12-06

Когато музиката завладее света на киното – чуйте и се насладете на най-популярните саундтракове за последните години

Независимо дали искате да станете известен изпълнител, обичате да ходите на уроци по китара или цигулка или пък пеете като котка със затисната опашка – всеки обича музиката. Има нещо в звуците и в гласа на изпълнителя, които ни грабват веднага. Независимо от стила – музиката е нещото, което ни забавлява, успокоява или пък развеселява и всички обичаме да слушаме музика – най-малките бебета също реагират на този приятен звук. Тогава не е чудно, че саундтракът има ключова роля във всеки един филм. Музиката съобразена със сцената във филма много пъти служи като емоционален компас на зрителя, независимо какъв е филмът. Тя някак си допълва емоциите и усещането, което актьорите и сцените ни дават. Днес обаче песните излизат от филмите и ви предлагаме класация с най-популярните саундтракове от последните години, които да чуете дори и без да гледате самия филм. Позабавлявайте се и кой знае, може да откриете новата си любима песен!

1. „Наследниците 3“ (2019)

Продукцията на „Дисни“ направи премиерата си тази година и въпреки, че много от вас знаят текстовете на Good To Be Bad и One Kiss вече наизуст ви предлагаме да си ги пуснете отново. Те са страхотни и ще ви забавляват наистина много – всеки има нужда да потанцува и да пее с пълно гърло, а саундтракът на „Наследниците“ 3 определено ни кара да правим това като магия.

2. „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“ (2018)

Спайдърмен ще си остане завинаги един от най-обичаните супергерои. Ето защо не се изненадваме от популярността, с която се сдоби анимацията на Sony „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“. Рисуваната лента се хареса не само от най-малките зрители, но и от критиците, като в крайна сметка тя грабна и награда „Оскар“. Сред факторите, спомогнали за успеха на филма несъмнено е и саундтракът, като песните от него продължават да бъдат все така слушани и от малки и големи. Сред изпълнителите, които влязоха в звукозаписното студио за „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“, са Пост Малоун, Ники Минаж, Лил Уейн и много други.

3. „Роди се звезда“ (2018)

Песента „Shallow“ придоби статут на тотален хит още преди премиерата на „Роди се звезда“. Песента звучеше от всяка телевизия и радиостанция. И има защо – екипът на „Роди се звезда“ се похвали не само с „Оскар“ за оригинална песен от филм, но и с „Грами“. Песента е нежна и прекрасна и дори и да не разбирате смисъла или текста пак си я пуснете, ще видите колко ще ви хареса.

4. „Най-великият шоумен“ (2017)

„Най-великият шоумен“ е сред ярките примери за това как музиката може да „изиграе“ точно толкова голяма роля на големия екран, колкото и главните герои. Песните, включени в саундтрака на лентата, в която с участие се разписват любимци на публиката като Хю Джакман, Зак Ефрон и Зендая, се превърнаха в неразривна част от историята. В записите им се включват звезди от ранга на Пинк, Кели Кларксън, Panic! At The Disco, а сред нашите фаворити са Never Enough и Rewrite The Stars. Дайте им шанс! Ще видите как ще ви харесат!

5. „Смелата Ваяна“ (2016)

„Смелата Ваяна“ е сред анимациите, които успяха светкавично да си проправят път към сърцата на децата. От „Дисни“ и този път не изневериха на традицията си да влагат немалко усилия в създаването и на саундтрака. Песента How Far I’ll Go се доказа като най-популярна сред всички деца, а и много възрастни, като съвсем заслужено получи номинация, както за „Оскар“, така и за „Златен глобус“. „Смелата Ваяна“ пък ни даде и шанса да чуем как би звучал Дуейн Джонсън – Скалата като певец.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град