играчки

Начало | играчки | Лего става зелен и до 2030 година всичките им играчки ще са от природни материали

Лего става зелен и до 2030 година всичките им играчки ще са от природни материали

Аз детето | 2021-09-20

Лего става зелен и до 2030 година всичките им играчки ще са от природни материали

В днешно време все по-често хората говорят за екология, да си зелен и да живееш природосъобразно. Все повече се грижат за бъдещето на планетата Земя и измислят начини как да бъде запазена красивата ѝ природа като в същото време не се нарушават и нашите ежедневни дейности. И ако си мислите, че това е нещо, което занимава само възрастните и само те могат да направят нещо – не е така. Възрастните често не ги бива въобще в тази дейност и затова разчитаме на вас! Ето тук можете да намерите някои лесни неща, които можете да направите, за да опазите планетата и да кажете и на родителите си. Друго доказателство, че доста от нещата зависят от вас е, че дори и играчките ще бъдат екологични.

В началото на август най-голямата фирма за производство на играчки, обичаната от всички Лего, пусна в продажба първият си изцяло природосъобразен конструктор във формата на растения и листа. Компанията обяви още през 2015 година, че ще поеме по нов път. Тогава тя заяви, че ще инвестира 1 млрд. датски крони (около 180 млн. евро) за създаването и изпробването на нови материали. Ето че те вече са факт! Новата цел сега е до 2030 година всичките им играчки и опаковки да бъдат направени от изцяло природни материали. Това ще бъде доста интересно, как мислите?

При това от компанията обещават, че играчките им ще бъдат все така интересни и здрави както и досега и новите суровини няма да са за сметка на познатото ни качество. За целта основната суровина ще бъде захарната тръстика. Играчки от захар... интересно... Лего партнира със Световния фонд за дивата природа (WWF), за да гарантира, че материалът наистина е от естествен произход. „От съществено значение е компаниите във всяка индустрия да намерят начини да произвеждат отговорно своите продукти и да осигурят бъдеще, в което хората, природата и икономиката процъфтяват.“, коментира по този повод Аликс Грабовски от WWF. „Искаме да променим света към по-добро и работим усилено, за да направим чудесни детски играчки, използвайки естествени материали“, каза през март Тим Брукс, вицепрезидент на отдел „Екологична отговорност“.

Снимка: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град