За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Модерен софтуер за изпити в електронна среда влиза в три училища в София

Модерен софтуер за изпити в електронна среда влиза в три училища в София

Аз детето | 2020-12-21

Модерен софтуер за изпити в електронна среда влиза в три училища в София

Иновативен софтуер за изпити в електронна среда влиза в три столични училища. Продуктът е разработен от шведска компания. Пилотното приложение се настройва през облака на Google за образованието. В тестовата група ще се включат екипи на единствените две Google референтни училища в Централна и Източна Европа – II Английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“, 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ и 51. СУ „Елисавета Багряна“. Това съобщават от Столична община.

Те ще ползват софтуера за изпитване, оценяване, събиране на обратна връзка от ученици и учители, провеждане на олимпиади и други дейности, свързани с проследяване на академичния напредък на ученици и учители в електронна среда с устройства Chromebook. А как действа всъщност пилотното приложение? Изпитите не се променят по същество, съдържанието остава, а специализираният софтуер заключва всички опции на компютъра и автоматично засича параметри като време, използвани ресурси, натискания на клавиши и други. От Единен контролен панел в облака се вижда напредъка на всички ученици и техните резултати.

вече няма да има нужда оценителите да преглеждат хартиени или сканирани писмени работи и да боравят с ключ за отговорите. Проектът е подкрепен от Министерство на образованието и науката, Столичната община и Столичното РУО. В пилотната му фаза ще се реализира от Център за творческо обучение, единствен партньор на Google Cloud със специализация „Образование“ в България и региона.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град