новини детски

Начало | новини детски | Още ваканция за учениците във Варна и Пловдив

Още ваканция за учениците във Варна и Пловдив

Аз детето | 2020-02-04

Още ваканция за учениците във Варна и Пловдив

Грипната ваканция на учениците във Варна и областта се удължава до 7 февруари включително, заради повишената заболеваемост от грип, която е 192 заболели на 10 000 души. По тази причина продължава не само ваканцията за учениците, но и ограничителните мерки в болниците, детските и женски консултации. Това съобщи д-р Дочка Михайлова – директор на Регионалната здравна инспекция във Варна, след заседание на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борба с грип и остри респираторни заболявания.

Дали ще има ново удължаване ще се реши на следващото заседание на Комисията на 7 февруари, петък, от 14 часа. Заради усложнената здравна обстановка във Варна, заседанието на Противогрипната комисия към Здравната инспекция беше планирано за днес. По информация на д-р Янка Драганова, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, през изминалата седмица рязко се е увеличил броят на болните във всички възрастови групи в сравнение с предходните седем дни. Най-засегнатите групи са тези на децата от 5 до 14 г. и на хората от 30 до 64 г. 

Ваканцията в Пловдив също е удължена!  По предписание на РЗИ - Пловдив със заповед на кмета Здравко Димитров се удължава грипната ваканция на учениците до края на седмицата.  Въпреки въведените до момента противоепидемични мерки в лечебните заведения, касаещи профилактични и планови дейности, както и обявената от 28.01. грипна ваканция за учениците от всички училища в града, продължава да се отчита високо ниво на регистрираните случаи на заболели от грип и остри респираторни заболявания.  Директорът на РЗИ изпрати специално писмо до кмета на Пловдив, с което препоръчва да бъде удължена грипната ваканция. Учениците ще бъдат на училище на 10 февруари, понеделник.

Към днешна дата в 2124 училища и в девет детски градини в 19 области на страната не се провеждат учебни занятия заради грипа. Частично са преустановени учебните занятия в 7 области – в област Добрич – в 66 училища, в област Кюстендил – в 26, в област Ловеч – в 7, в област Разград – в 55, в област Смолян – в 35, в област Хасково – в 68 и в област Шумен – 24 училища. Не се провеждат занимания и в 9 детски градини в област Разград – в общините Самуил, Кубрат, Лозница и Завет.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град