игри в дома

Начало | игри в дома | Плажната топка извади и за още игри се приготви

Плажната топка извади и за още игри се приготви

Аз детето | 2019-11-25

Плажната топка извади и за още игри се приготви

Вижте я, горката! Седи си спихната като тъжен сопол в ъгъла на стаята или в кашона с ненужните вещи и хваща прах до следващото лято, когато евентуално можете да се сетите за нея. Защо сте изоставили милата плажна топка така, след като можете да се забавлявате с нея дори в момента... Вярно, няма да е на плажа, а у дома, но това не значи, че ще е по-малко забавно. Така че вземете плажната топка, надуйте я и опитайте тези наши две предложения за супер забавни и занимателни игри у дома.

Краковолейбол

Звучи сложно, но всъщност играта е доста забавна! Пък ако решите можете да ѝ измислите и друго име. Ние просто така я наричаме за още по-интересно. Тази игричка можете да опитате с всеки, който има желание, а също и със стената у дома. Все пак ще е с плажна топка, така че със сигурност няма да счупите нищо. Само внимавайте ако има чаша с вино някъде да не я бутнете с топката, защото тогава става голяма беля. Сериозни сме, изпитвали сме го лично! Иначе играта е много весела и добре раздвижва краката. За да играете просто трябва да легнете срещу стената, ако ще играете самички или пък на известно разстояние един от друг. След това вдигнете краката си и ги свийте в колената. Това е, играта започва! Трябва да удряте топката или към стената или към другото дете (баба, дядо, мама) и така да си я подавате без да я изпускате, но само с крака. Можете ако искате да броите и точки, като ако изпуснете топката, точката отива при другия, но и без такова нещо пак е супер весело и интересно.

Нещо като бейзбол

Всички деца обичат да удрят топки, нали? Вкъщи обаче това е невъзможно, защото винаги може да счупиш нещо... Но не и с плажна топка! Така че спокойно можете да си организирате нещо като бейзбол. Разбира се в бейзбола има бази и доста тичане, което ще е трудно да се направи у дома, но ако вземете един макарон за плуване и намерите някого, който иска да играе с вас – всичко ще е супер. Единият от вас хвърля топката, а другият се старае да я удари с макарона. После можете да смените местата си или пък да се опитвате да хвърляте топката по различни начини, така че ударът да не е така лесен!

Забавно е, нали? Тогава вижте и другите ни две още по-интересни предложения за игри с плажна топка у дома!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град