афиш

Начало | афиш | Приказка за Приказливко в страната на думите ще гледат габровските деца преди Коледа

Приказка за Приказливко в страната на думите ще гледат габровските деца преди Коледа

Аз детето | 2019-12-11

Приказка за Приказливко в страната на думите ще гледат габровските деца преди Коледа

Габровският театър е подготвил ново представление за деца преди коледните празници. Най-малките зрители ще гледат пиесата „Приказливко в страната на думите“. Това съобщи Меглена Златева от театъра пред БТА. Драматург и режисьор на представлението е Валерия Минева, сценографията е на Славка Георгиева. Участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева и Любен Попов, а ролята на Приказливко изпълнява авторката на спектакъла Валерия Минева.

В представлението вниманието на децата е насочено към чудния свят на думите и обещанията, където момчето Приказливко попада, среща нови герои и разбира какво означава силата на думите. Приказливко ще покаже на децата, че с думите трябва много да се внимава, за да не обиждаме другите, тъй като понякога думите могат да нараняват.

Детският спектакъл ще се играе на 18 декември в читалището в квартал „Недевци“ и на 21 декември – в зала „Възраждане“. По-късно габровската трупа ще посети с „Приказливко в страната на думите“ театралните сцени в Калофер, Сопот и Хасково.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град