сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Шишарки си съберете и в красива цветна картина ги превърнете

Шишарки си съберете и в красива цветна картина ги превърнете

Аз детето | 2019-11-13

Шишарки си съберете и в красива цветна картина ги превърнете

Децата, че и много от възрастните винаги са намирали шишарките, които падат от иглолистните дървета за много интересни. Традиционно винаги ги използваме за декорация по Коледа, защото е евтино, интересно, а и есента предлага изобилие от шишарки с различна форма. Но знаете ли, че шишарките могат да се превърнат в нещо повече от коледен венец, украса за свещи или коледна играчка. С тях можете да си направите и най-красивата и оригинална цветна картина, която определено ще освежи стаята ви или пък ще зарадва любимата ви майка, баба, дори и учителка за някой специален празник. Ако пък решите да направите цветната картина заедно с мама, баба или приятелка – ще осигури и доста забавни мигове. Искате ли да знаете как да превърнете обикновените кафяви шишарки в красиви цветя на картина. Тогава четете!

Ще ви трябват:

  • 5-6 шишарки по възможност с различна големина
  • около 3 големи пръчки или пък по-малки съчки
  • лепило
  • ножица
  • четка за рисуване
  • темперни бои с любимите ви цветове
  • здрав картон или пък ако имате някаква дъска ще стане още по-оригинално

Преди да започнете да майсторите обаче предлагаме да постелите масата, бюрото или мястото където ще работите със стара хартия или пък парцал – за всеки случай. Сега вече можете да започвате!

С ножица разрежете шишарките на две или три части, но между красивите им „листенца“, а след това съвсем леко с ръка ги смачкайте, така ще добият формата на цветя. После ги оцветете в различни цветове с помощта на темперна боя и четка. Ние избрахме розово, бяло и сиво, но вие можете да използвате и други цветове. Темперната боя покрива много хубаво шишарките, така че един слой боя определено ще е достатъчен. Не забравяйте по средата на шишарката да оцветите с жълто, така че цветето ще прилича повече на истинско.

Сега остава да прецените къде ще залепите цветята от шишарки и докато боята изсъхне залепете с лепило на картона или дъската малки пръчици на различни места, това ще са стеблата на цветята. А накрая залепете и оцветените шишарки на върха на всяка пръчица. Това е!

Сега остава лепилото да изсъхне за около половин час, за да е сигурно и сте готови! Много е красиво и свежо! Ако пък решите можете да направите и букет, който просто да си сложите във ваза. Тогава направете всичко отново, но вместо върху хартия или дъска залепете клончета направо за долната част на оцветените шишарки. Пак става чудесно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град