игри за навън

Начало | игри за навън | Тези пет стъпки следи и грандиозен пясъчен замък си направи

Тези пет стъпки следи и грандиозен пясъчен замък си направи

Аз детето | 2023-07-14

Тези пет стъпки следи и грандиозен пясъчен замък си направи

С какво свързвате морето? Безкрайната солена вода, безкрайния пясък, горещото слънце? Или пък копаенето на дупки на брега, вълните – големи и малки, или пък хората, които викат и продават неща като царевица и сладолед! Определено всичко това го има тук, но забравихте ли за пясъчните замъци! Ами да! Какво е ходенето на плаж ако поне веднъж не си направиш пясъчен замък – определено няма да е цялостно. И вярвате или не дори и за направата на нещо такова има няколко полезни съвета, които ако решите да спазвате пясъчният ви замък ще стане още по-интересен и грандиозен. Чудите се кои са те? Ето ги!

Направете голяма купчина от пясък

Може би ви се иска веднага да започнете да строите кулички и да ги украсявате с водорасли, но за да е наистина стабилен и хубав един пясъчен замък се нуждае от... голяма купчина с пясък. Така че започнете с това! Запомнете, че пясъкът трябва да е мокър, но не много мокър, за да е стабилна основата. Затова най-лесно с помощта на лопатка и кофичка изкопайте голяма дупка по-далеч от водата. След това от нея пълнете кофичката с мокър пясък. И го изсипвайте на голяма купчина. За да е наистина грандиозен – ще ви трябват поне 15 кофички. Да, малко е трудоемко, но пък става прекрасно след това.

Сега вече е време за водата

След като имате огромната планина от пясък вече ще ви трябва повече вода. За целта най-отгоре направете голяма дупка като на вулкан и с кофичката загребвайте вода от брега на морето и я сипвайте вътре в „пясъчния вулкан“. Когато водата спре да се попива в пясъка – а се образува малка локва – тогава сте готови.

Сега е време за кулите

Оформете ги от купчината пясък, която направихте, като оставите от нея съвсем малко по средата, а другото превърнете в кули. Можете да оформите кулите с ръце или пък с кофичка и в двата случая ще се получи хубаво.

Довършете и останалата част от замъка

Започвайки от върха, използвайте гребло, за да оформите покривни линии и да изгладите кулите и стените, а леко с ръка махнете и излишния пясък накрая.

Добавете интересни морски детайли

Използвайте каквото имате наблизо, за да добавите детайли към вашето творение: пластмасова вилица, която да забиете в замъка ще служи като чудесна наблюдателна кула с ограда, стара писалка или клечка за зъби ще ви бъде полезна, за да рисувате тухли. Украсете замъка и с намерени предмети като черупки и морски водорасли. Те придават наистина уникално усещане.

Сега седнете, отпуснете се и се наслаждавайте на красивия си пясъчен замък!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град