География

Начало | География | Това са те: най-красивите места на света!

Това са те: най-красивите места на света!

Христо | 2019-06-29

Това са те: най-красивите места на света!

На света има наистина много красиви и прекрасни места! Някои са създадени от нас хората, а други от природата, но във всички случаи ни пленяват с красотата, величието и огромните си размери. Те са просто невероятно красиви и всеки – независимо от възрастта и интересите си, няма как да не остане запленен от тях. Надяваме се един ден да можете да ги посетите, но докато това се случи ще ви разкажем някои от най-интересните факти за тях. Със сигурност всеки един от вас е чувал за Големия бариерен риф или Китайската стена! Но дали знаете всичко за тях? Съмняваме се, не защото не сте достатъчно умни, а просто защото те крият толкова много тайни и красота, че ще ни трябват много-много години, за да разкрием тайните им напълно. Затова прочетете и нещо интересно за най-красивите места на света!

Големият бариерен риф, Австралия

Големият бариерен риф се намира близо до Австралия и е едно от най-красивите места на света. Състои се от стотици острови. Тук може да се срещнат 340 различни видове корали. Гмуркането на места е разрешено, въпреки строгите правила. Още интересни неща за рифа можете да прочетете тук!

Гранд Каньон, Америка

Най-големият каньон в света. По него са разположени площадки за наблюдение на уникалната гледка. От всяка площадка се вижда малка част от този гигант. Още много интересни факти за него можете да намерите ето тук!

Колизеумът, Италия

Колизеумът е символ на римската империя. Той е бил някога арена за зрелищни битки, а трибуните събирали до 50 хиляди зрители. И за Колизеума имаме още много интересни неща, ето тук!

Великата китайска стена

Великата китайска стена е с дължина от 8850 километра. В тези километри се включват и естествените прегради:

  • планини
  • реки

Предназначението ѝ е било да спира нападения с леко оръжие, като мечове и копия.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град