новини детски

Начало | новини детски | Третокласници вдъхват кураж на лекари с ръчно изработени картички

Третокласници вдъхват кураж на лекари с ръчно изработени картички

Аз детето | 2020-12-17

Третокласници вдъхват кураж на лекари с ръчно изработени картички

Силна подкрепа, коледни картички, пожелания и подаръци получиха медиците от първа линия в борбата с COVID-19 на „Александровска“ от учениците в 3-ти Б клас на 20-то ОУ „Т. Минков“, София. Класната на децата г-жа Даниела Койчева обясни, че идеята за благородната инициатива се родила между самите деца спонтанно в часа на класния ръководител, докато обсъждали темата за взаимоотношенията в семейството.

Едно от децата споделило, че все по-рядко вижда баща си, който е лекар в ковид-отделението на болницата и така децата решили да покажат внимание към медиците, като им нарисуват картички с послания, че не са сами и ги подкрепят в борбата със заразата. Освен тях, за да подкрепят и семействата на децата с увреждания, третокласниците са закупили подаръци за медиците от Сдружението на майки на деца с увреждания. Бащата на момчето, д-р Цанко Мондешки също присъства на срещата с децата в двора на лечебното заведение и заедно с колегите си изрази благодарност за тяхната идея и подкрепа.

„Моят баща работи от март месец в COVID-отделението и го виждам много рядко“. Така 9-годишният Сашко отговори на въпросите на журналистите защо е споделил със съучениците си. „Иначе аз съм щастлив, че лекува болните от вируса. Аз съм написал в картичката болните да оздравяват по-бързо“.

Респект към учениците от 3-ти Б клас на 20-то ОУ „Т. Минков“, София за тяхното съпричастие, щедрост и доброта! От сърце им желаем да бъдат здрави и успешни ученици, все така да правят добрини и да сбъдват мечтите си!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град