сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Цветни есенни листа събери и във весели човечета ги превърни

Цветни есенни листа събери и във весели човечета ги превърни

Аз детето | 2023-10-06

Цветни есенни листа събери и във весели човечета ги превърни

За по-големите от вас подобно занимание може да изглежда бебешко и скучно, но бъдете сигурни, че вашите братчета и сестричета много ще го харесат. Всъщност смятаме, че и самите вие също много ще го харесате, защото всеки обича да види как накрая е създал нещо красиво съвсем сам. Можете дори да предложите на преподавателя си по изобразително изкуство да отдели един от часовете си за такъв интересен проект за учениците. Не се съмняваме, че ще се съгласи и на всички ще ви хареса. Какво е заниманието ли? Много просто – съберете няколко красиви есенни листа и ги превърнете във весели човечета. Как ли? Много лесно!

Ще ви трябват също и лепило, лист хартия и цветни моливи, а може и няколко малки клечки за още по-интересно. Ако имате време можете дори да си купите готови крафт очички от някоя книжарница, но и сами да ги нарисувате или пък да ги залепите от хартия пак става супер. Дизайнът на човечетата е изцяло по ваша идея и въображение, защото така ще стане най-красиво. Все пак нека ви кажем за нашите!

Първото направихме от листо на липа! Красиво, жълто и интересно! Залепихме го по средата на лист хартия, след това направихме очи от бял лист хартия. Лесно е! Изрязахме две големи и две по-малки кръгчета, които оцветихме изцяло в черно. Залепихме по едно малко вече черно кръгче, а след това на листото. После от няколко малки пръчици, които намерихме до листото залепихме две за ръце и две за крака и готово. Вижте колко красиво става!

За тези пък използвахме готови очички и пухкави лулички за усмивка. Залепихме няколко различни красиви есенни листа, а след това отгоре и очи и усмивки и пак става чудесно!

Последните пък направихме отново с готови очи, но този път усмивките са от други есенни листа, а са без бял лист. Така стават идеални, а ако ги залепите върху сламки можете да си направите и интересен есенен театър. Опитайте и вие с вашите идеи и ще видите колко красиво и забавно е!

Още много интересни идеи за есента можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град