новини детски

Начало | новини детски | Ученици и родители номинират иновативните учители за 2020 година

Ученици и родители номинират иновативните учители за 2020 година

Аз детето | 2020-03-31

Ученици и родители номинират иновативните учители за 2020 година

За трета поредна година инициативата „Teaching Alpha“ стартира номинации за иновативни български учители и практики. Кампанията започва с леко закъснение, поради непредвидените обстоятелства в страната, но според инициаторите, точно сега най-ярко биха се изразили успешните начини за модерно обучение.

„Кризата в последните седмици изправя образованието пред истинско предизвикателство – споделя Георги Василев, един от основателите на „Teaching Alpha“. – Във времена като тези, когато ситуацията ни тества до краен предел, е още по-важно да сме подготвени за следващата стъпка в образователния процес и иновациите, които учителите предприемат.“

Номинациите за преподаватели, успели да внедрят иновативни практики и методи в своите часове, се приемат до 24 май. Всеки ученик или родител може да предложи име и да даде кратка обосновка на това, защо посочва съответния учител, чрез специалната форма за попълване на сайта www.teachingalpha.org От всички предложения, след подробно проучване и обсъждане, екипът на Teaching Alpha ще селектира и финалистите за 2020 г., чиито методи са различни, по-продуктивни и успешни. Те ще бъдат наградени на 15 септември – първият учебен ден от новата 2020/2021 учебна година.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град