сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | В динозавърска шапката си превърни и гордо я носи!

В динозавърска шапката си превърни и гордо я носи!

Аз детето | 2019-09-04

В динозавърска шапката си превърни и гордо я носи!

Имате ли шапка с козирка? Повечето от нас имат, защото е много полезна, когато слънцето пече силно или пък просто когато искаш да се направиш на готин. Знаете ли как обаче можете да направите шапката си още по-готина или пък да я разкрасите ако е твърде стара. А защо не дори и да направите оригинален подарък на приятел. Шапката може и да не ви звучи като добър подарък, но с малко повече усилие и малко доразкрасяване може да стане много интересна. Всъщност да ви питаме харесвате ли динозаври? Разбира се, кой не ги харесва. Тогава какво ще кажете да се разхождате навън с динозавърска шапка с козирка направена лично от вашите две ръце. Виждаме, че нямате търпение да разберете как да я направите, така че ето и как става всичко.

Трябва ви естествено шапка, ние използвахме зелена, но имахме такава, вие използвайте с вашия любим цвят или каквато имате. Ще ви трябва също и ножица, лепило за текстил и филцов плат с черен и бял цвят. Последните можете да намерите в шивашки магазин или дори книжарница.

Всичко е много лесно! От белия филц изрежете около 8 малки триъгълничета или толкова, колкото да покриете предния ръб на козирката. Изрежете и още няколко по-големи за горната част, а също и два големи кръга за очи. От черния филц изрежете и две по-малки. Сега просто лепете!

Малките триъгълничета залепете на ръба на козирката от вътрешната страна, но така, че да стърчат навън, ъглите им да стърчат навън. Големите триъгълници пък залепете на върха на шапката, така че да стоят прави. Тоест залепете триъгълниците с основата към шапката. Накрая залепете големите кръгове на предната част на шапката, а в средата им и по един черен. После изчакайте поне 2 дни лепилото да изсъхне и стегне много хубаво. После сте готови!

Имате оригинална красива динозавърска шапка, която както ви казахме е идеална и за подарък на приятел.

Ето и още няколко интересни начина за разкрасяване на дрехи и обувки:
Летни къси панталонки от стари дънки
Неприятни дупки в любимите ви дънки... Можете да ги спасите за още малко носене с ефектни кръпки от дантелени карета
Да зашием ефектно дупките в любимите ни дънки
Превърнете старите тениски в стилни гривнички
Дизайнер станете и обикновените си дрехи в хит превърнете!
Цветни и красиви летни обувки
Да си направим обувки като на принцеса



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град