игри в дома

Начало | игри в дома | Забава с Лего: постройте си златна рибка

Забава с Лего: постройте си златна рибка

Аз детето | 2019-11-13

Забава с Лего: постройте си златна рибка

Световноизвестната марка Lego, абсолютен лидер в областта на конструкторите за деца, е създадена в Дания през 1932 г. Вече над 70 години конструкторите Lego поставят пред децата креативни предизвикателства и ги вдъхновяват да откриват света около себе си. За професионалистите от креативния отдел за развитие на Lego, децата са пример за подражание, а не обратното, защото те са най-любознателните и съзидателни същества. И това подражание може да се види лесно във всеки един продукт на безсмъртната марка, номинирана два пъти за играчка на 20 век! Искате ли и вие да се докоснете до магията на тази играчка, пленила толкова детски въображения и направила толкова дни весели? Тогава ви предлагаме първо да започнете с нещо лесно, но ефектно и забавно. Направете си златна рибка! Тя е лесна, забавна и става много красива. А и сме убедени, че след нея ще се вдъхновите за още много интересно строене с цветните блокчета.

Първо, за да направите рибката ще ви трябват оранжеви блокчета, няколко зелени за водорасли и голяма синя плочка. Обикновено всички тези материали можете да намерите в комплектите за начинаещи, които нямат определена фигура за направа, тоест не са тематични.

След това е лесно, трябва да изпълните само няколко стъпки:

Стъпка едно: Намерете едно 2 x 3 блокчета и две 2 х 2 с леко отрязан край. Сложете първото блокче по средата, а другите две около него.

Стъпка две: Към тях отгоре сглобете 2 х 4 плочки, две 1 х 2 плочки и 2 х 2 плочка, точно в тази последователност.

Стъпка три: Към тях прибавете и две 1 х 1 тухлички с шпилка за око. Ние използвахме жълто, защото такова имаме, но ако имате оранжево ще е супер. След това добавете и 1 х 2 и 2 х 2, както и 2 х 3 блокчета към конструкцията, пак в тази последователност.

Стъпка четири: Прикрепете малка наклонена плочка 2 х 2 в предната част на рибката. А след това и 1 х 2 и 2 х 3 към задната.

Стъпка пет: Довършете опашката с блокче 2 х 3 и 2 х 2 и едно с наклон 2 х 2.

Стъпка шест: Добавете 2 х 3 блокче от всяка страна за перки. В края на всяка перка добавете и плочка 2 х 3, 1 х 2 и две плочки 1 х 3. Зад тях добавете и по една 1 х 2 и готово. Имате най-красивата рибка.

След това остава да сглобите и водораслите, които оставяме изцяло на вашата фантазия – сигурни сме, че ще станат прекрасни. След това ги закрепвате на синята плочка, а рибката закрепвате с няколко прозрачни тухлички. Така ще създадете илюзията, че тя наистина плува.

Това е всичко, лесно и бързо, а толкова красиво. Само внимавайте татко да не се опита да нахрани новия ви любимец!

Вижте още:
Най-интересните и забавни игри с „Лего“
Лего състезание за конструиране – забава за всички
Да преборим математиката с... лего



Коментари
1 коментар

Павел Джоканов, 7 г.,

Публикувано на 13.10.2016

за мен легото е повече от Игра такаче вие вече имате 1ин коментар такаче аз съм голам фен на легото

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град